Din tara
  Din strainatate

 
  Editura Academiei
  Biblioteca Academiei

 

 


 
IMAGINI

COMUNICAT

In data de 3 mai 2005, Academia Română a încheiat un Memorandum de cooperare științifică și tehnologică cu Fundația Coreeană pentru Stiință și Inginerie din Republica Coreea. 

Documentul a fost semnat de către domnul acad. Eugen Simion, președintele Academiei Române, și de către domnul Oh-Kab Kwon, președintele Fundației Coreene pentru Stiință și Inginerie din Republica Coreea (KOSEF).

Memorandumul prevede promovarea relațiilor de cooperare științifică între cele două instituții, în domeniile științelor naturale și ingineriei, derularea unor proiecte comune de cercetare, organizarea unor manifestări științifice în comun, precum și efectuarea schimbului de cercetători și de informații științifice.

La ceremonia de semnare a Memorandumului de colaborare dintre cele două instituții au participat, din partea română, acad. Eugen Simion, președintele Academiei Române, acad. Maya Simionescu, acad. Marius Iosifescu, acad. Florin Filip, acad. Gheorghe Vlăduțescu, vicepreședinții Academiei Române, acad. Victor Voicu, secretar general al Academiei Române, acad. Marius Sala, președintele Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române, acad. Gheorghe Zarnea, președintele Secției de Stiințe Biologice, acad. Radu Voinea, președintele Secției de Stiințe Tehnice. Din partea coreeană au participat dl Oh-Kab Kwon, președintele KOSEF, dl. Jeongho Park, șeful Departamentului II de Programe Internaționale (KOSEF) și dl Deok-Soo Hwang, referent de specialitate.

Menționăm că la eveniment a participat și E.S. domnul Dae-Sik KIM, ambasadorul Republicii Coreea în România.