Din tara
  Din strainatate

 
  Editura Academiei
  Biblioteca Academiei

 

 


 
IMAGINI

COMUNICAT

În ziua de 5 octombrie,  în aula Academiei Române, a avut loc dezbatrea cu tema "Mineritul in Romania", organizată de Academia Română, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Economiei și Comerțului, Confederația Sindicală Nationala "Meridian", Patronatul Minier din România, sub patronajul Delegației Comisiei Europene, reprezentată de Domnul Jonthan Scheele.

Au participat reprezentanți ai mediului academic, universitar, ai instituțiilor centrale și locale (prefecți, presedinți ai Consiliilor județene, primari și viceprimari din zonele cu activitate minieră), lideri sindicali și patronate.

Cu acest prilej, au fost abordate probleme ale activității miniere, începând cu anul 2007, anul aderării României la Uniunea Europeana.

Manifestarea este o provocare la care Academia Română se implica pentru elaborarea unor soluții viabile în acest domeniu extrem de necesar și complex. A fost pusă in discuție finanțarea mineritului prin fondurile structurale și de coeziune conform Planului Național de Dezvoltare ca instrument al politicii de coeziune economică și socială.