GALERIE FOTO

CONFERINȚA DE PRESĂ

COMUNICAT

   

„Un gest simbol într-o perioadă în care avem nevoie de simboluri”

 

 

În prefața sesiunii dedicate centenarului nașterii lui Emil Cioran, la Clubul Academicienilor al Academiei Române a avut loc o conferință de presă la care a fost invitat George Brăiloiu, românul care a cumpărat prin licitație fondul Cioran.

Anunțând că beneficiarul acestui fond va fi Academia Română, George Brăiloiu și-a motivat gestul simplu: „Am considerat că Academia Română care are menirea de a păstra și cultiva limba română este instituția care trebuie să aibă grijă de manuscrisele Cioran cumpărate de mine.” În zilele următoare va pleca la Paris pentru întocmirea actelor necesare urmând ca fondul Cioran să fie trimis direct Academiei Române. Motivația acestui gest profund patriotic a fost formulată cum nu se poate mai simplu și mai plin de semnificații: „Luați-l ca un gest simbol într-o perioadă în care avem nevoie de simboluri”.

 

Ca semn de cuvenită recunoaștere a valorii acestui act-simbol, în plenul sesiunii dedicate centenarului nașterii lui Emil Cioran, acad. Eugen Simion a înmânat domnului George Brăiloiu Diploma „Meritul Academic”.

 

 
copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006