PREZENTARE

Obiective

 

Institutul de Etnografie si Folclor „Constantin Brailoiu” este o structura de cercetare multidisciplinara, de orientare socio-umana. Sarcina sa principala este sa elaboreze studii fundamentale si avansate asupra fenomenului culturii populare traditionale si contemporane, rurale si urbane, în domeniile folcloristicii (folclor literar), etnomuzicologiei, etnografiei, etnocoreologiei si arhivelor multimedia, neconventionale, de folclor.

In titulatura institutiei sunt alaturate, pe de o parte, denumirea obiectului de studiu si a fenomenelor ce urmeaza a fi analizate, iar pe de alta parte, a disciplinelor cu veche traditie în cercetarea de profil din România.

Institutia poarta numele lui Constantin Brailoiu, membru corespondent al Academiei Române, personalitate culturala care, prin activitatea sa, a contribuit la dezvoltarea si modernizarea metodei de cercetare în etnomuzicologia româneasca si internationala si la fixarea principiilor care stau la baza alcatuirii arhivelor multimedia, neconventionale, de folclor.

   
   
 

Dezbaterea Rolul și locul limbii române ca limbă a comunicării savante în domeniile etnologice (II), moderată de acad. Sabina ISPAS, va avea loc miercuri, 4 decembrie 2013 ora 16, în Sala de consiliu.

 

Cea de-a VIII-a ediţie a „Colocviilor Brăiloiu” 
(București, 24-26 octombrie 2013)