19 octombrie 2016

„Și eu am fost în Grădina cea din Eden“
Expoziție aniversară a graficianului
Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române


Secția de arte, arhitectură și audiovizual a Academiei Române, în colaborare cu Biblioteca Academiei Române și Fundația Națională pentru Știință și Artă organizează expoziția personală cu tema „Și eu am fost în Grădina cea din Eden“ a graficianului Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române, cu prilejul împlinirii a 75 de ani. Vernisajul va avea loc marți, 25 octombrie 2016, ora 13, în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ al Bibliotecii
Academiei Române.

Despre activitatea artistică a sărbătoritului vor vorbi: acad. Răzvan Theodorescu, critic și istoric de artă, Președintele Secției de arte, arhitectură și audiovizual, acad. Eugen Simion, critic literar, Președintele Fundației Naționale pentru Știință și Artă, acad. Nicolae Breban, scriitor, Pavel Șușară, critic de artă.

În deschiderea expoziției, flautistul Ionuț Bogdan Ștefănescu va susține un microrecital.

Artistul Mircia Dumitrescu expune lucrări de grafică - gravură în lemn, desen, acuarelă - și sculptură, realizate în ultimii 3 ani de rodnică activitate artistică. Expoziția demonstrează viziunea originală a autorului, într-o varietate de expresii plastice și dorește să surprindă atât prin impactul vizual, cât și prin modalitatea unor abordări profesorale - cum sunt formele sculpturale -, pe care Mircia Dumitrescu le practică cu dezinvoltură încă de la începuturile carierei sale artistice. Acuarele de mari dimensiuni, realizate pe hârtie manuală, o serie de gravuri în lemn, expuse într-o manieră originală, secondate de sculpturi figurative, vor coexista în spațiile Sălii de expoziție „Theodor Pallady“ de la Biblioteca Academiei Române, creând împreună o ambianță incitantă.

Expoziția va fi deschisă în perioada 25 octombrie - 30 noiembrie 2016, conform programului de funcționare al bibliotecii (http://www.biblacad.ro/informatii.html).

Timp de o lună, pe toată perioada expoziției, Muzeul Național al Literaturii Române organizează o serie de evenimente cu implicarea și participarea graficianului Mircia Dumitrescu, în colaborare cu alte instituții partenere. Program, pe site-ul Academiei Române, la adresa:
http://www.academiaromana.ro/com2016/doc/d1025-expoMirciaDumitrescu-evenimente.pdf
 

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006