SECȚIA DE ȘTIINȚE MATEMATICE

Institute si centre de cercetare

Anunțuri

Alte informatii

2018
10.09.2018 -12.09.2018


Institutul de Matematică Octav Mayer și Institutul de Statistică Matematică și Matematică Aplicată „Gheorghe Mihoc-Caius Iacob” au organizat workshop-ul „Current Trends in Applied Mathematics”, la Filiala Academiei Române din Iași, în perioada 10-12 septembrie 2018.

Manifestarea a fost dedicată domnului academician Constantin Corduneanu, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani. In Aula Mare a Filialei s-a desfășurat și o ședința festivă. Domnul academician Viorel Barbu a facut o prezentare a activității științifice a domnului academician Corduneanu. Au rostit alocuțiuni: domnul profesor Cătălin Lefter - directorul Institutului de Matematică Ocatv Mayer, domnul profesor Henri Luchian - prorector al Universității Al. I. Cuza din Iași, domnul profesor Răzvan Lițcanu - decanul Facultății de Matematică iar în final domnul academician Radu Miron, nonagenar și domnia sa, a evocat prietenia de aproape 70 de ani cu domnul academician Corduneanu.

Worshop-ul desfășurat în 3 sesiuni, s-a bucurat de participare internațională, având ca invitați cercetători și profesori de la Universitățile din Pavia, Milano și Udine din Italia, din Republica Moldova, Polonia și din București, Iași și Timișoara. (Poster)
 

 
24.05.2018, Aula Academiei Române


Sesiune omagială PETRE SERGESCU, artizan al cooperării internaționale în domeniul istoriei științei
 

 
ANUNȚ (08.01.2018)


In vederea acordării premiilor Academiei Române pe anul 2016 Secția de Științe Matematice solicită propuneri de lucrări din domeniul științelor matematice apărute în anul 2016. (Detalii)
 

 
 
copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006