COMUNICAT

 

În ziua de 24 mai, în Aula Academiei Române, acad. Theodor Neagu și-a susținut discursul de recepție cu tema 

“Bazele paleontologice ale geologiei și biologiei”

(discurs de recepție)

Manifestarea a fost moderată de acad. Florin Filip, vicepreședinte al Academiei Române, care a amintit de tradiția discursurilor de recepție, reluată după 1990 și a schițat un portret al acad. Theodor Neagu.

Acad. Theodor Neagu și-a structurat discursul pe două părți. Prima parte, tradițională, a fost un cald omagiu adus înaintașilor - Gregoriu Ștefănescu, Sabba Ștefănescu și Ion Simionescu. A doua parte a discursului a fost o amplă și riguros documentată expunere a contribuțiilor paleontologiei și micropaleontologiei la dezvoltarea științelor pământului și ale naturii.
 

Răspunsul dat de acad. Mircea Săndulescu, președintele Secției de Științe Geonomice, a afirmat că acad. Theodor Neagu este “unul, dacă nu cel mai important fondator al școlii românești de micropaleontologie”, contribuțile sale fiind “fundamentale pentru specialiștii din România și din comunitatea internațională, care recunoaște valoarea operei sale”. Cum un timp au colaborat, acad. Mircea Săndulescu a spus ca a avut în acad. Theodor Neagu “un partener de gândire pozitivă, minuțios până la exasperare, înțelegător până la disperare și …pisălog științific.”

 

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006