REGULAMENT de organizare si functionare

III. Membri
Art. 15. CRIFST se compune din membri care sunt de acord cu scopul obiectivele si mijloacele prevazute īn acest regulament si se angajeaza sa contribuie la realizarea lor.
  Membrii titulari si membrii corespondenti ai Academiei Romāne precum si membrii de onoare sunt de drept membrii CRIFST. Membrii titulari din afara Academiei Romāne se primesc la propunerea diviziilor si subcomitetelor īn baza cererii personale si a unui curriculum vitae. Aprobarea se da de biroul executiv si se confirma de consiliul de conducere CRIFST. La darea aprobarii se va tine seama de īntreaga activitate a candidatilor.
  Membri asociati sunt acei specialisti din afara Academiei Romāne care participa la diferite manifestari si actiuni. Fac cerere si depun curriculum vitae la divizii si subcomitetele teritoriale. Competenta de aprobare revine biroului respectiv. Cei mai buni membrii asociati care au o activitate remarcabila pot fi propusi spre a fi primiti ca membri titulari, conform procedurii prevazute la Art.15.
Art. 16. Calitatea de membru titular sau asociat se pierde prin deces, demisie, absenta la activitati timp de 2-4 ani, comitere de fapte infamante.
Art. 17. Membrii CRIFST nu platesc cotizatii si nu primesc indemnizatii. CRIFST elibereaza legitimatii pentru toti membrii sai, prin divizii si filiale teritoriale.
Art. 18. Membrii CRIFST au dreptul de a alege si a fi alesi īn organele de conducere.
Art. 19. Membrii titulari sau asociati au obligatia de a anunta orice schimbare a datelor din evidenta esentiale: localitate, domiciliu, serviciu, telefon precum si schimbarea numelui la casatorie. Membrii CRIFST au obligatia de a raspunde la chemarile organelor directe de conducere.
   
 

IV. Alegerea organelor de conducere

 

 

copyright © Academia Romānă 2006

copyright © Academia Romānă 2006